Ingrediente:
1 kg si jumatate de carne de miel (coaste, cap, coada, gat, piept)
150 g ceapa verde
2 legaturi patrunjel verde
2 legaturi leustean verde
5 linguri de smantana
1 galbenus de ou
2 morcovi
albitura (1 radacina patrunjel si 1 pastarnac)
4-5 linguri de bors concentrat
sare dupa gust.
Mod de preparare:
Spalati bine carnea si curatati-o de pielite, dupa care puneti-o intr-o oala mare, cu apa rece, in care adaugati 1 lingurita de sare. Lasati sa fiarba apa la foc mediu.
Pana incepe apa sa fiarba, tocati ceapa verde, morcovul si albitura, cuburi mici. Cand apa da in fiert si incepe sa faca spuma, luati spuma cu o paleta si lasati sa fiarba 15 minute. Dupa ce a fiert carnea 15 minute, adaugati in oala ceapa verde, morcovul tocat, albitura, si mai lasati sa fiarba inca 15 minute.
Intre timp curatati patrunjelul si leusteanul, puneti-le intr-o strecuratoare si spalati-le bine. Lasati-le apoi sa se scurga.
Dupa ce au fiert legumele 15 minute, adaugati orezul in oala si mai fierbeti ciorba timp de 20 de minute. Tocati patrunjelul si leusteanul. Mai apoi, puneti intr-un bol 5 linguri de smantana cu un galbenus de ou. Bateti bine smantana, cu o furculita, pana se omogenizeaza.
Dupa ce a fiert orezul, potriviti de sare si adaugati borsul. Eu am pus 5 linguri de bors concentrat (praf).
Dupa ce ati adaugat borsul lasati sa mai dea intr-un clocot si adaugati verdeata (leusteanul si patrunjelul). Amestecati si stingeti focul.
Dupa ce ati adaugat borsul lasati sa mai dea intr-un clocot si adaugati verdeata (leusteanul si patrunjelul). Amestecati si stingeti focul.
Adaugati in bolul cu smantana ciorba fierbinte, putin cate putin, amestecand permanent, pana ajungeti la o temperatura apropiata cu cea a ciorbei din oala. Turnati amestecul rezultat inapoi in oala, amestecati bine, si ciorba este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu