Ingrediente pentru aluat:
250 g faina
125 g unt
1 pahar cu apa
sare
Ingrediente pentru crema:
2 galbenusuri
1 ou
100 g zahar
500 ml lapte
1 plic zahar vaniliat
Mod de preparare:
Se prepara aluatul din ingredientele mentionate,apoi se acopera si se lasa 15 minute sa creasca.Se pune la cuptor intr-o forma rotunda,timp de 20 de minute(este bine ca aluatul sa fie intepat cu furculita pentru a creste mai bine).Prunele sunt tinute in apa calda,timp de cateva ore.Li se scot apoi samburii si se lasa la scurs.Se fierbe,in cateva clocote,laptele cu zaharul vaniliat.Dupa ce se raceste,se toarna oul,galbenusurile si zaharul,bine amestecate inainte.Se amesteca tot timpul,pana la consistenta unei creme.Se pun prunele deasupra aluatului si se acopera cu crema.Se lasa la cuptorul incins aproximativ 15 minute.
POFTA BUNA!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu