vineri, 25 martie 2011

BACLAVA

Ingrediente pentru foaie:
1 kg faina
1 ou
1 lingurita de unt
apa cat cere faina

Ingrediente pentru umplutura:
250 unt topit
1/2 kg nuci pisate
250 g zahar

Ingrediente pentru sirop:
1 kg zahar
500 ml apa
esenta de vanilie

Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat,framanti un aluat potrivit de tare pe c are il intinzi apoi in trei foi subtiri,cat poti de subtiri,de marimea tavii aragazului.
Ungi cu unt tava aragazului si topesti restul untului.Asezi o foaie,o ungi cu unt folosind o pensula,pui nucile si repeti operatiunea.
Ungi cu unt si ultima foaie,tai prajitura si o dai la copt.
Fierbi ingredientele pentru sirop si dupa ce s-a copt prajitura,o scoti,o lasi in tava si torni siropul peste ea.O acoperi si o lasi pana a doua zi.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu