vineri, 25 martie 2011

PLACINTA ROMANEASCA

Ingrediente pentru foaie:
500 g faina
1 lingura ulei
1 lingura otet
1 lingurita sare
1 pahar apa calda
200 g unt
1 1/2 pahar zahar

Ingrediente pentru umplutura:
500 g cas de oaie
3 oua
zahar pudra pentru servit

Mod de preparare:
Amesteci ingredientele de foaie si faci un aluat pe care il bati bine de masa de circa 5-6 ori.
Apoi,imparti aluatul in 2 si pui bucatile sa se odihneasca 30 de minute.Intinzi fiecare foaie,cat mai subtire,o ungi cu unt,o impaturesti pe fiacare si le mai alsi asa circa 15 minute.
Intinzi din nou foile,asezi una in tava unsa cu unt,pui umplutura facuta din cas ras amestecat cu oua,acoperi cu a doua foaie si dai la cuptor pentru circa o ora.O lasi sa se raceasca in tava si apoi o tai.
O aduci presarata cu zahar pudra.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu