Ingrediente:
4 ciolane afumate de porc,mai mici
500 g fasole boabe
1 ceapa mare
1 morcov
2 linguri bulion sau pasta de tomate
2 linguri faina
2 foi de dafin
sare
piper boabe
ulei
boia de ardei dulce
patrunjel
Mod de preparare:
Pui la fiert ciolanele de porc in apa,pui piper boabe,doua foi de dafin si sare,dupa gust.Le fierbi aproximativ o ora si jumatate.
Intre timp speli fasolea inc ateva ape si o pui la fiert,la foc mic.In timpul fierberii,schimbi apa o data sau de doua ori.Toci ceapa marunt,razi morcovul si le calesti in putin ulei aproximativ 10 minute.Le rastorni in oala cu fasole si adaugi sare/Cand fasolea este aproape fiarta,faci un rantas din doua linguri de faina prajita in putin ulei,adaugi bulionul sau pasta de tomate si putina boia de ardei dulce pentru culoare.Rastorni rantasul in oala cu fasole si mai dai in cateva clocote,pana a se omogeniza compozitia.
Servesti ciolanul impreuna cu fasolea si cu patrunjel verde deasupra.
POFTA BUNA!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu