luni, 14 martie 2011

CIUPERCI CU MAIONEZA

Ingrediente:
1 kg ciuperci
 sare
250-300 g maioneza
100-150 ml smantana groas
marar
 patrunjel.


Mod de preparare:
Dupa ce s-au curatat ciupercile se fierb acoperite circa 30
minute in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de
dafin, 50 ml vin alb sec, pana cand se inmoaie bine, apoi se scurg de apa in
strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca. Maioneza obtinuita se amesteca cu
smantana, potrivindu-se gustul cu sare, acreala si mustar, ca sa fie mai
picanta.Pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate mrunt si,
facultativ,putina ceapa rasa fin, apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse.
Salata se asaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari sau se presara
numai cu patrunjel taiat marunt.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu