vineri, 18 martie 2011

MANCARE DE FASOLE PASTAI CU DOVLECEL

Ingrediente:
250 g fasole verde fideluţă
250 g fasole galbenă
2 dovlecei
2 cepe potrivite
2 căţei de ustu­roi
1 lingură oţet
150 ml ulei
sare
piper

Mod de preparare:
Speli legumele, le cureţi, apoi pui numai fasolea galbena si verde la călit în tigaia cu ulei pentru 10-15 minute. Când e gata o pui într-o strecură­toare să se scurgă de ulei.
Tai dovleceii cubuleţe şi-i fierbi împreună cu fasolea călită în apa cu puţină sare, timp de 15-20 de minute. între timp, căleşti ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, apoi adaugi dovleceii şi fasolea şi le înăbuşiimp de 10, minute. Le laşi să se răcească, adaugi cţetul, sare şi piper după gust.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu