joi, 10 martie 2011

PATEURI CU CIUPERCI,SUNCA SI CASCAVAL


Si aceasta reteta am descoperit-o intr-o carte veche de bucate.Am facut un concurs cu fetele,garantandu-le ca voi realiza cel mai bun aperitiv.Desigur,toate-au ras,deoarce nu-mi cunoasteau si aceste abilitati.Urmariti mai jos reteta prin intermediul careia am cucerit "universul prietenilor".





Timp de preparare:
Pregatire 1/4 ora;la cuptor 1/2 ora.

Ingrediente:
1 pachet de aluat foietaj;
100 g cascaval;
100 g ciuperci din conserva;
100 g sunca;
2 linguri de faina;
2 linguri de unt;
1 ou.

Preparare:
Mai intai pregatim foile de aluat. Intindem foietajul si il taiem cu un cutit subtire in patrate egale.

In mijlocul fiecrui patrat de foietaj asezam cascavalul si sunca taiata cubulete si ciupercile taiate felii si scurse bine.

Impaturim fiecare patrat de foietaj in diferse forme - cosulet, rulou - avand grija sa acoperim umplutura. Ungem foietajul cu oul batut.

POFTA BUNA!!!

Stiati ca...
Ciupercile sunt unul dintre cele mai hipocalorice alimente, putand constitui o parte importanta a unui regim de slabire. Pentru asta insa nu trebuie sa le mancam prajite, sa le adaugam grasime, sa le combinam cu carbohidrati. 100 de grame de ciuperci contin aproximativ 2 g proteine, 300 mg potasiu, 40 micrograme acid folic, 1 mg fier, dar nu au decat 15-20 de calorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu