joi, 17 martie 2011

PRAJITURA CA LA CHISINAU

Ingrediente:
1 kg otet
350 ml ulei
2 lingurite otet
a lingurita sare
2 pahare cu apa calda
1 lingurita bicarbonat stins

Pentru umplutura:
visine congelate
400 ml smantana
150 g zahar pudra
300 g nuci macinate

Mod de preparare:
Pentru aluat amesteci faina cu ulei,otet,sare si apa calda,pui bicarbonatul si amesteci bine pana obtii un aluat.Il acoperi si il lasi 30 de minute sa se odihneasca.Apoi imparti coca in trei.Intinzi trei foi si le coci pe rand.Cum s-a copt o foaie,o scoti si tai din ea bucati de marimea unei clatite.Umpli fiecare"clatita" cu visine bine scurse,rulezi si pui deoparte.
Cand le-ai terminat pe toate,le asezi sub forma unei piramide si dupa fiecare strat torni smantana amestecata cu zahar si nuci.
Ultimul strat trebuie sa fie de smantana peste care presari nuci macinate.Lasi piramida asa macar 3-4 ore,dupa care tai felii de sus in jos.
Pentru un aspect cat mai apetisant,foloseste la ornat cateva afine si frunze de mente.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu