luni, 14 martie 2011

SARMALUTE CU OREZ

Ingrediente:
1 varza murata mare
4 cepe tocate
200 g orez
sare
piper
150 ml ulei
100 g masline
300 g ciuperci(sau 150 g stafide)
1 lingurita pasta de rosii
verdeata

Mod de preparare:
Se pregatesc foile pentru sarmale,desfacand varza si scotand nervura tare din fiecare frunza.Se lasa sa se scurga.Se caleste ceapa in ulei in care se adauga orezul si din cand in cand apa calda si se lasa sa fiarba inabusit pana se moaie orezul.Se potrivesc de sare,piper si verdeata,avand in vedere ca varza este murata si contine sare.Se adauga masline,ciuperci,pasta de rosii si se fac sarmale care se pun la fiert pana se moaie bine varza.Dupa aceea se dau la cuptor circa 20 de minute sa se rumeneasca bine.Daca in loc de ciuperci sau amsline se pun stafide,nu se mai adauga bulion.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu