sâmbătă, 26 martie 2011

SARMALUTE IN FRUNZE DE PALTIN

Ingrediente:
frunze de paltin
500 g carne de miel
100 g orez
2 cepe rosii
piper alb
sare
2 l vin alb sec
1 litru bors

Mod de preparare:
Oparesti cu bors fiert frunzele bine spalate,le tai apoi nervurile si le lasi deoparte.
Tai ceapa si o calesti in ulei.
Dupa ce s-a aurit,adaugi orezul si il lasi pe foc impreuna cu ceapa cat sa se umfle.
Lasi orezul deoaprte si dai carnea prin masina.Unesti carnea tocata cu orezul si ceapa,adaugi sare si piper.
Infasori sarmalute pe care le asezi in cratita pe un pat de frunze,torni vinul si completezi cu apa sa le acoperi.
Le asezi la foc mic.

POFTA BUNA!!!

Un comentariu:

  1. vai de mine ce reteta! am uitat si de partida de pariuri live promisa vecinului si am fugit la bucatarie. sarmalutele au iesit destul de bine.iubi a ramas inmarmurita.mersi pentru sharing)

    RăspundețiȘtergere