sâmbătă, 26 martie 2011

STELUTE CU CIOCOLATA SI ALUNE

Ingrediente:
Aluat framantat:
1 ou
1 galbenus
110 g zahar pudra Dr.Oetker
1 plic zahar vaniliat Dr.Oetker
1 varf de cutit cu sare
1 lingurita cu varf de cafea instant
60 g ciocolata fierbinte
aproximativ 225 g alune de padure macinate
1 varf de cutit cu Praf de copt Dr.Oetker

Glazura:
50 g zahar pudra
1 albus
2-3 picaturi de apa

Mod de preparare:
1.Oul,galbenusul,zaharul,zaharul vaniliat,sarea si cafeaua instant se bat bine cu mixerul la turatia cea mai mare pana se obtine o spuma.

2.Se rupe ciocolata in bucati mici si se pune intr-o craticioara la foc mic in baie de aburi sa se dizolve;se amesteca bine si dupa aceea se incorporeaza usor in prima compozitie.
Se amesteca alunele macinate si praful de copt in compozitie cu ajutorul mixerului la turatie medie(se folosesc spiralele).Compozitoa obtinuta sa lasa la rece cca 4 ore.

3.Pentru glazura,se bate albusul spuma.Treptat sa adauga zaharul pudra,eventual foarte putina apa,pentru a putea intinde glazura.

4.Pe planseta de lucru presarata cu faina se intinde o foaie subtire de aproximativ 2 cm.Se decupeaza stelute cu forma si se asaza pe tava.In prealabil in tava se aranjeaza o hartie speciala pentru copt.
Stelutele se ung  cu un strat gros de glazura.Se lasa glazura sa patrunda in aluat si dupa 10 minute se pune la copt.

Cuptor electric:cca 140 grade Celsius(preincalzit)
Cuptor cu apa fierbinte:cca 120 grade Celsius)preincalzit)
Cuptor cu gaze:treapta 2(preincalzit)
Timp de coacere:fiecare tava 25-30 minute

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu