joi, 10 martie 2011
APERITIV CU OUA SI CIUPERCI
Mai nou avem prostul obicei de a merge la cate-un colt de strada pentru a ne achizitiona cate-un produs fastfood.E cel mai simplu mod de a ne hrani si chiar satisface una din nevoile fundamentale,dar e si cel mai simplu mijloc de a fi transportati spre sectia"URGENTE".Asa ca dragii mei nu va lasati sedusi de "marele bagaj"dintr-un fastfood.Gatiti cu usurinta un APERITIV CU OUA SI CIUPERCI:
Avem nevoie de:
5 oua fierte tari;
200 gr branza de vaca;
100 branza de burduf;
trei felii de cascaval;
o bucata de carnat uscat;
un castravete murat;
ardei gras rosu;
o rosie;
marar;
piper;
boia dulce.
Bulete de ciuperci:
200 gr ciuperci mici;
doua linguri pate de pui;
un galbenus de ou fiert;
un ou;
4 linguri de faina;
4 linguri de pesmet;
sare;
piper;
ulei.
Mod de preparare:
Cuiburi cu branza
Ouale fierte se curata de coaja si se taie pe orizontala.Galbenusurile se mixeaza cu branza de vaci, cea de
burduf,cascavalul,o bucata de ardei gras rosu,cateva fire de marar verde,piper ,boia de ardei dulce.Compozitia obtinuta o introducem intr-un pos prevazut cu un sprit mare, cu ajutorul caruia umplem jumatatile de albus.Se decoreaza fiecare cu o feliuta de carnat ,o feliuta de castravete murat si o bucatica de rosie.Se cerne fin deasupra lor un pic de boia dulce.
Bulete de ciuperci:
Curatam ciupercile si inlaturam coditele.Din pate ,galbenusul fiert si piper formam o pasta cu ,care umplem ciupercile.Fiecare le trecem prin faina,ou batut si pesmet dupa care le prajim in baie de ulei la foc potrivit pana ce capata o culoare aurie.Se scot pe prosoape de hartie si se lasa sa se raceasca inainte de a fi servite.
Cuiburile de branza si buletele de ciuperci se servesc impreuna pe platou ornat cu salata verde,rondele de ardei rosu si fire de ceapa verde.
POFTA BUNA!!!
Stiati ca...
ARDEIUL GRAS ROSU ESTE UN ELEMENT PRINCIPAL PENTRU ALIMENTATIA CORECTA A SANATATII OCHIILOR?(licopeina).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu