miercuri, 16 martie 2011

CAFELINA A LA MARIANA

Ingrediente pentru blat:
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri ulei
1 lingura nuca macinata
1 lingura cafea macinata
2 linguri faina

Ingrediente pentru crema de cafea:
300 ml frisca lichida
200 g unt
100 ml cafea concentrata
1 lingura cafea macinata

Ingrediente pentru crema de vanilie:
200 ml frisca lichida
100 g unt
1/2 pliculet gelatina
1 esenta de vanilie

Ingrediente pentru glazura:
1 pliculet gelatina
150 ml apa
1 lingura cafea concetrata

Mod de preparare:
Blatul:
Bati albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare,pui treptat galbenusurile si adaugi nuca si cafeaua macinata.Incorporezi faina,amestecand de jos in sus si torni aluatul intr-o forma de tort tunsa s tapetata.O coci 30 de minute.
Pentru crema de cafea:
Bati frisca si incorporezi untul batut spuma.Adaugi cafeaua concentrata si pe cea macinata si las la rece,
Pentru crema de vanilie:
Bati frisca si o amesteci cu esenta de vanilie,cu untul spuma si cu gelatina inmuiata si topita.
Pentr glazura:
Inmoi gelatina in apa 15 minute,o amesteci cu cafeaua concentrata si o pui pe foc cateva secunde.

Torni peste blat crema de cafea,apoi crema de vanilie,nivelezi si deasupra pui gelatina.
Introduci forma la frigider 2-3 ore.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu