miercuri, 16 martie 2011
TORT GLAZURAT
Ingrediente pentru blat:
5 oua
100 g unt
100 g zahar
50 g faina
50 g pesmet
50 g nuci macinate
Ingrediente pentr crema:
2 linguri pudra de cacao
4 linguri lapte dulce
200 g unt
100 ml frisca lichida
100 g zahar
1 pachetel zahar vaniliat
2 galbenusuri
2 lingurite scortisoara
100 g miez de nuca rupt bucati mari
Ingrediente pentru glazura:
300 g ciocolata de menaj
100 g unt
4 linguri lapte
Ingrediente pentru decor:
8 jumatati miez de nuca
Mod de preparare:
Blat:
Freci untul cu zaharul pana se formeaza o crema spumoasa.Adaugi galbenusurile pe rnd,amestecand bine pana se incorporeaza fiecare,apoi nucile macinate,faina si pesmetul.La sfarsit,adaugi albusurile batute spuma tare.Torni compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si o introduci in cuptorul incins pentru 30-40 de minute,la foc potrivit.
Crema:
Pui toate ingredientele pentru crema,mai putin nuca,intr-o craticioara,asezata in bain-marie,bati cu telul sau amesteci permanent pana se ingroasa.O iei de pe foc si o lasi sa se raceasca,dupa care adaugi miezul de nuca.
Glazura:
Pentru glazura,topesti ciocolata pe baie de aburi,adaugi untul si laptele,amestecand bine pana se ingroasa.
Tai un capac gros de 2 cm lablat,scobesti miezul,lasand pe margine si la fund o grosime de 1-2 cm.Pui in interiorul blatului crema,asezi capacul si torni glazra deasupra.O intnzi uniform cu ajutorl unei lame de cutit umede,decorezi cu jumatatile de miez de nuca si dai la rece pentu cateva ore.
POFTA BUNA
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu