Ingrediente:
1 kg peste alb(salau)
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1 lingura otet
1 foaie de dafin
1 lamaie
100 g unt
sare
piper boabe
1 fir de praz
Mod de preparare:
Cureti pestele de intestine si de solzi,il speli,il pudrezi cu putina sare si il lasi la rece cam 20 de minute.
Intre timp,cureti legumele si le fierbi intregi in apa cu putina sare,piper boabe si foaia de dafin.Le scoti,apoi deoaprte,strecori zeama si o pui din nou la foc.Cand clocoteste,adaugi otetul,introduci pestele si il lasis a fiarba 10 minute,apoi il scoti cu grija sa nu se sfarame si il asezi pe u platou.Separat,incalzesti untul intr-un vas aflat pe baie de aburi,in freci cu zeama de lamaie,dupa gust,si il torni peste pestele fierbinte.Servesti rasolul de peste garnisit cu zarzavatul taiat felii si cu rondele de praz verde.
POFTA BUNA!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu