vineri, 11 martie 2011

CARNE DE VACA INABUSITA CU PIURE DE SPANAC

Avem nevoie de urmatoarele cantitati de:
carne de vaca 600 gr
3 morcovi
1 telina
1-2 bucati patrunjel
1,5 kg spanac
20 gr unt
20 ml ulei
50 gr faina
100 ml supa de oase degresata
150 ml lapte
lamaie
sare

Mod de preparare:
Carnea de vaca se pune la fiert in apa cu sare.Cand a dat in clocot,se spumeaza cat este necesar.Dupa o ora jumate,maxim doua se adauga zarzavatul de supa taiat rondele,se mai fierbe cateva minute si se strecoara supa.Spanacul se curata,se spala in mai multe ape,se inabusa in ulei,putina apa si sare,se trece de doua ori prin masina de tocat,se adauga untul,laptele si faina.Se fierbe cateva minute,se asaza intr-un bain-marie si se da spanacul la cuptor timp de 15 minute.La servit,la fiecare portie se pun 2-3 felii de carne,o cantitate corespunzatoare de spanac,peste care se pune putina zeama de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu