miercuri, 16 martie 2011

CHEC


Ingrediente:
5 oua
400 g faina
200 g zahar
200 ml ulei
100 ml lapte
1 pliculet cu praf de copt
1-2 lingurite de cacao

Mod de preparare:
Bate ouale cu zaharul,adauga uleiul si mai mixeaza 2-3 minute.Adauga laptele,iar la final,pune faina amestecata cu praful de copt.Unge cu ulei si tapeteaza cu faina o tava de chec si toarna jumatate din compozitie.
In restul compozitiei,pune cacaua cernuta,amesteca bine si adauga aluatul peste cel alb.Amesteca usor cu un betigas pentru a realiza acel model marmorat.Da la cuptor incins pentru 35-40 de minute si scoate dupa ce ai facut testul cu betigasul(trebuie sa ramana curat dupa ce l-ai introdus in compozitia coapta).Pudreaza cu zahar vaniliat si taie-l in felii numai dupa ce s-a racit.

SFAT:TOPESTE IN BAIE DE ABURI CATEVA PATRATE DE CIOCOLATA MENAJ IMPREUNA CU 100 ML DE CAFEA SOLUBILA,ADAUGA 2 LINGURI DE FRISCA LICHIDA,AMESTECA BINE SI TOARNA TOTUL PESTE CHECUL RACIT(INCA NETAIAT).


POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu