vineri, 18 martie 2011

CIULAMA CU GALBIORI(SAU ALTE CIUPERCI)

Ingrediente:
500 grame gălbiori
2 linguri de untt
700 ml supă de pui sau legume
1 ceapă
400 ml smântână grasă
3 linguri de făină
2 linguri de mărar
saree
piper

Mod de preparare:
Curăţaţi gălbiorii sub jet de apă rece de pământ şi resturile de iarbă.
Lăsaţi ciupercile să se scurgă.
În mod normal, gălbiorii se gătesc întregi, dacă sunt prea mari însă, se pot tăia în jumătăţi sau sferturi, pe lungime.

Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
Topiţi untul într-o tigaie.
Adăugaţi şi sotaţi ceapa până devine sticloasă.
Adăugaţi ciupercile.
Adăugaţi supa de pui.
Fierbeţi 10-12 minute până când ciupercile se pătrund.
Faceţi un liezon din făină şi smântână.
Adăugaţi 3-4 linguri de zeamă de pe ciuperci în liezon, amestecaţi şi încorporaţi.
Lăsaţi să mai dea câteva clocote.
Asezonaţi cu sare şi piper.
Opţional, adăugaţi două linguri de mărar tocat.
Ciulamaua de gălbiori se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei, cu mămăligă.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu