joi, 10 martie 2011

CONOPIDA PANE


Prin studentie,mamicile "arunca cu cele mai bune bunatati prin frigiderul din camin al tanarului student".Prin frigider,studentul gaseste preparate si mai bune si mai putin bune(fiecare dupa gust).Printre cele mai bune,eu am selectat CONOPIDA PANE,de care nu ma mai satur oricata as manca.




Ingrediente:
Conopida potrivita ca marime, 3 oua, 70 gr faina, condimente, sare, piper, ulei pentru prajit.

Mod de preparare:
Inainte de preparare conopida se desface in buchetele si se tine in apa rece cu sare cca 30 min. Apoi oparim conopida in apa cu sare. O lasam pana se patrunde de trei sferturi, sa nu se sfarame apoi. Se scoate intr-o strecuratoare si se pregateste compozitia de pane.In compozitie se poate adauga condimente dupa preferinta. Buchetelele de conopida se trec prin compozitia de pane si se prajesc in ulei incins, pe toate partile, pana se rumenesc.

Mod de servire:
Se serveste rece alaturi de salata de rosii proaspete.

POFTA BUNA!!!


Stiati ca...
Anemia se tratează cu conopidă?
Conopida se crede că ar proveni din Egipt, unde ar avea o istorie îndelungată. În secolul al XVI-lea, această plantă a început să fie cultivată şi în Europa. Conopida face parte din aceeaşi familie Cruciferae ca şi varza şi gulia dar, spre deosebire de acestea, este mult mai sensibilă, având nevoie de condiţii de climă şi sol deosebite. Însă răspândirea conopidei în lume este destul de mare. Poate cel mai important atu al ei este datorat valorii nutritive ridicate, motiv pentru care este folosită în alimentaţia copiilor anemici, bolnavilor şi bătrânilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu