sâmbătă, 19 martie 2011

FASOLE CA LA MAMA ACASA

Ingrediente:
400 g fasole boabe
1 ceapa alba
1 morcov
100 g telina
1 radacina patrunjel
1 ceapa rosie
1 broccoli mic
3 linguri ulei
2 linguri zeama de lamaie sau otet de mere
1 catel de usturoi
sare
piper

Mod de preparare:
Lasi fasolea la inmuita cu oseara inainte.O speli bine si o fierbi,schimbandu-i apa de doua ori.In a treia apa,adaugi ceapa alba,morcovul,telina,radacina de patrunjel si fierbi pana cand boabele de fasole sunt bine patrunse.Strecori fasolea si scoti deoparte zarzavaturile.Separat,fierbi 5 minute broccoli in apa cu putina sare,il strecori si il desfaci in buchetele.Asezi intr-o salatiera fasolea racita,adaugi ceapa rosie taiata bucati sau julie si buchetelele de broccoli.Separat,prepari un sos din ulei,zeama de lamaie sau otet,un catel de usturoi zdrobit,sare si piper,dupa gust,cu care asezonezi salata.Dca doresti,in salata poti pune si legumele fierte taiate cubulete.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu