sâmbătă, 19 martie 2011

SUFLEU DE CONOPIDA

Ingrediente:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri ulei
250 g conopida
250 g broccoli
lapte cat cuprinde
unt pentru uns tava
sare
piper

Mod de preparare:
Desfaci conopida si broccoli in buchetele si le tii in apa cu sare 10 minute.Le pui la fiert in apa cu putina sare 5-10 minute.Scurgi de apa si lasi sa se raceasca.Rumenesti faina in uleiul incins(ai grija sa nu se arda),adaugi lapte,amestecand continuu,pana obtii un sos mai gros,dar care curge.Dai sa se raceasca,dupa care adaugi galbenusurile.Bati albusurile spuma tare si le incorporezi usor in sos,amestecand de jos in sus si condimentezi cu sare si piper.
Ungi tava termorezistenta cu unt si o tapetezi cu faina,torni jumatate din compozitia de ou,asezi broccoli si conopida taiate,iar peste ele torni compozitia ramasa.Introduci la cuptor circa 40-50 de minute,la foc mic fara sa deschizi usa cuptorului.Se poate servi atat cald,cat si rece,.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu