luni, 21 martie 2011

GAINA CU MASLINE SI PORTOCALE

Ingrediente:
1 piept de gaina
1 ardei gras rosu
1 portocala
1 lamaie
100 g masline verzi
1 varf de cutit de sofran
1 varf de cutit de scortisoara
1 lingurita cu chimen
1 lingurita cu cimbru
2 linguri cu ulei de masline
sare

Mod de preparare:
Intr-un vas,amesteca uleiul cu zeama de lamaie,sofranul,scortisoara.chimenul,cimbrul si un praf de sare.
In marinata astfel obtinuta,pune pieptul de pui taiat fasii.Acopera vasul si lasa-l la rece minimum o ora.
Rastoarna totul intr-o tava impreuna cu o cana cu apa.Acopera cu folie de aluminiu si lasa la cuptor aproximativ 40-45 de minute.
Indeparteaza folia si adauga maslinele,felii de portocala decojite si ardeiul taiat bastonase.
Amesteca usor si lasa la cuptor pana ce carnea se patrunde bine.Daca zeama scade prea mult,adauga putina apa.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu