luni, 21 martie 2011

PANDISPAN CU MERE SI GHIMBIR

Ingrediente:
3 mere
200 g faina
200 g zahar
200 g unt
5 oua
2 lingurite cu praf de copt
esenta de vanilie
sare

Mod de preparare:
Freaca untul cu zaharul si galbenusurile.Incorporeaza faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de copt.
Adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.Amesteca usor de jos in sus.
La final,pune merele taiate cubulete,esenta de vanilie si ghimbirul proaspat ras.
Compozitia astfel obtinuta,toarn-o intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Lasa la cuptor,la foc moderat,aproximativ 40-45 de minute.Dupa ce s-a racorit,presara zahar pudra.
RECOMANDARE:
GHIMBIRUL PROASPAT POATE FI PASTRAT CATEVA SAPTAMANI IN FRIGIDER,IAR CEL USCAT TREBUIE TINUT INTR-UN LOC FERIT DE LUMINA,AER SI UMEZEALA.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu