luni, 21 martie 2011

OREZ PRAJIT CU OU

Ingrediente:
200 g orez
200 ml apa
1 ou
2-3 fire de ceapa verde
200 g bacon
2-3 linguri cu ulei de masline

Mod de preparare:
Pune pe foc iute orezul cu apa(fara capac) pana da intr-un clocot.Redu intensitatea flacarii la minimum,acopera vasul si tine pana se evapora apa(si nu se lipeste de fundul vasului,desigur).
Daca bobul nu a fiert,adauga cu grija cate putina apa,amestecand usor.Cand este gata,lasa-l sa se raceasca de tot.
Intre timp,incinge intr-o tigaie(fara grasime) baconul taiat cubulete si prajeste-l bine,pana devine crocant.
Pune tigaia wok pe foc iute,toarna uleiul de masline si incinge-l bine(cand face basicute inseamna ca este foarte bine incins).Pune apoi orezul racit si amesteca pana ce devin aurii boabele de orez.
Aproape de final,adauga oul batut bine si amesteca continuu cu o spatula,la foc iute.
Cand este gata,pune ceapa tocata marunt si serveste imediat,
RECOMANDARE:
IN AFARA DE CEAPA VERDE,ADAUGA IN OREZ MUGURI DE FASOLE ORI BAMBUS SAU CHIAR BUCATELE DE ARDEI GRAS.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu