luni, 21 martie 2011

VARZA CU CHIFTELE-COVASNA

Ingrediente:
1 varza acra
600 g carne tocata si preparata pentru chiftele,dupa gust
200 ml ulei pentru varza
50 ml ulei pentru chiftele
3 linguri bulion
1 lingura pasta de ardei,dulce sau iute,dupa gust
1 lingurita paprica(boia)
chimen,dupa gust

Mod de preparare:
Speli in mai multe ape varza desfacuta in foi,o lasi sa se scurga.Modelezi chiftele din carnea ticata(nu merg cu usturoi) si le rumenesti usor in ulei.Le scoti si le lasi deoparte.Tai varza foarte subtire si o pui sa se caleasca in uleiul incins,la foc mic.Dupa ce s-a albit,o acoperi cu un capac si o lasi in continuare sa se caleasca.Amesteci din cand in cand si,dupa ce s-a inmuiat,torni bulionul,pasta de ardei,paprica,chimenul si un pic de apa.O lasi sa dea in clocot,pui chiftelele in cratita si dai totul la cuptor,la foc mic si apoi mediu,pentru o ora.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu