duminică, 20 martie 2011

SPUMOASA CU BRANZA

Ingrediente pentru blat:
200 g nuci macinate
100 g faina
100 g zahar pudra
4 biscuiti cu cereale
3 linguri unt
2 galbenusuri

Ingrediente pentru umplutura:
200 g branza de vaci cremoasa
400 ga piure de dovleac bine scurs
200 g zahar brun
5 oua
3 linguri faina
1 lingurita scortisoara macinata
1 praf de sare
2 linguri rom

Ingrediente pentru decorat:
150 ml topping de caramel
200 g firsca

Mod de preparare:
Amesteci cu mixerul nucile macinate,faina,zaharul,biscuitii macinati,pana cand se uniformizeaza amestecul.Adaugi untul si galbenusurile,amesteci din nou,apoi torni compozitia intr-o forma rotunda detasabila tapetata cu hartie si coci,la foc iute,timp de 10 minute.Scoti din cuptor si alsi blatul sa se raceasca in forma.
 Amesteci piureul de dovleac bine scurs cu faina,scortisoara,praful de sare si romul.Separat,mixezi branza cremoasa cu zaharul brun si ouale.Opresti 1/4  din crema de branza,iar in restul adaugi treptat compozitia de dovleac,amestecand mereu,pana se incorporeaza tot,iar compozitia este omogena,Torni amestecul de dovleac cu branza peste blatul din forma,pui crema de branza oprita si asezi forma in bain-marie,la cuptor,la temperatura potrivita,pana cand compozitia se incheaga si se rumeneste usor la suprafata.O scoti din cuptor,o lasi sa se raceasca si abia dupa aceea o scoti din forma.O asezi pe un platou si o decorezi cu frisca si cu topping de caramel.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu