duminică, 20 martie 2011

GOGOSELE CU CREMA DE VANILIE

Ingrediente pentru gogosele:
250 ml apa
120 ml ulei
300 g faina
1 varf cutit sare
4 oua

Ingrediente pentru crema:
2 oua
2 plicuri budinca de vanilie
6 linguri zahar
2 pliculete zahar vaniliat
500 ml lapte
1 esenta de vanilie
topping de ciocolata pentru decor


Mod de preparare:
Pui apa cu uleiul si sarea la fiert pe foc mic.Atunci cand clocoteste,adaugi toata faina odata si amesteci energic pana se incorporeaza si se desprinde de pe peretii vasului.Lasi sa se mai raceasca,dupa care adaugi ouale pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Iei cu lingurita din compozitie si pui in tava mici gramajoare.Le introduci in cuptor pentru 25 de minute.In primele 10 minute,focul trebuie sa fie mai iute si nu trebuie sa deschizi usa cuptorului.
Pentru crema,amesteci cele doua oua cu zaharul,zaharul vaniliat si praful de budinca,dupa care adaugi laptepe si esenta de vanilie.Asezi pe foc,amestecand continuu,pana se ingroasa.
Tai gogoselele si le umpli cu crema fierbinte.
La final ,le decorezi cu topping de ciocolata.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu