miercuri, 16 martie 2011

MELCI CU SCORTISOARA


Ingrediente:
200 g zahar brun
2 1/2 linguri rase cu scortisoara
80 g unt
3 linguri rase cu faina
1 ou

Mod de preparare:
Amesteca zaharul brun cu scortisoara proaspat macinata si faina cernuta.Incinge untul pe foc mic,dar fara sa-l dai in clocot,apoi lasa-l sa se raceasca.Intinde din aluat o foaie dreptunghiulara,de 0,5 cm,unge-o cu untul moale,iar deasupra pune amestecul cu zahar si scortisoara.
Ruleaza cu grija,incepand cu latura lunga a dreptunghiului,apoi taie bucati groase de 3-4 cm.Asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasa-le 10-15 minute la cald ca sa creasca.
Unge melcii cu un ou batut,presara putin zahar si da la cuptor incins pentru 20-30 de minute la foc potrivit.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu