marți, 15 martie 2011
PRAJITURA CA LA BISTRITA NASAUD
Ingrediente pentru blat:
3 oua
250 g zahar
150 g faina
150 g nuci zdrobite
coaja de la o lamaie
Ingrediente pentru crema:
6 linguri gem de caise
4 albusuri
100 g zahar
Pentru decor:
300 g frisca
ciocolata rasa
Mod de preparare:
Frecam ouale cu zaharul pana obtinem o crema,adaugam faina,nucile si razatura de lamaie.Ungem cu unt tava aragazului,tapetam cu faina si turnam aluatul intr-un strat uniform.Dam la cuptor aproximativ 30 de minute.Il lasa apoi sa se raceasca in tava.Facem crema pentru care punem toate ingredientele intr-o craticioara si mixam bine pana obtinem o spuma.Intindem crema peste blat,punem si frisca si acoperim cu frisca.Radem ciocolata si dam la rece pentru doua ore.
POFTA BUNA!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu