marți, 15 martie 2011

PRAJITURA CA LA BISTRITA NASAUD


Ingrediente pentru blat:
3 oua
250 g zahar
150 g faina
150 g nuci zdrobite
coaja de la o lamaie

Ingrediente pentru crema:
6 linguri gem de caise
4 albusuri
100 g zahar
Pentru decor:
300 g frisca
ciocolata rasa

Mod de preparare:
Frecam ouale cu zaharul pana obtinem o crema,adaugam faina,nucile si razatura de lamaie.Ungem cu unt tava aragazului,tapetam cu faina si turnam aluatul intr-un strat uniform.Dam la cuptor aproximativ 30 de minute.Il lasa apoi sa se raceasca in tava.Facem crema pentru care punem toate ingredientele intr-o craticioara si mixam bine pana obtinem o spuma.Intindem crema peste blat,punem si frisca si acoperim cu frisca.Radem ciocolata si dam la rece pentru doua ore.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu