marți, 15 martie 2011
TORT DE CIOCOLATA
Ingrediente pentru blat:
7 oua mari
150 g zahar pudra
120 g faina
20 g cacao
15 ml rom
1 praf sare
Ingrediente pentru crema:
300 g ciocolata amaruie
500 ml frisca
Ingrediente pentru sirop:
200 ml apa
100 g zahar
50 ml esenta de rom
Mod de preparare:
Blatul:
Batem albusurile spuma,adaugam zaharul si batem pana devine spuma tare.Adaugam galbenusurile frecate cu un praf de sare,esenta si incorporam faina si cacaua,amestecand de jos in sus.Turnam aluatul in forma de tort unsa si tapetata si coacem in cuptorul preincalzit 30 de minute.Lasam sa se raceasca.
Crema:
crema o preparam cu o zi inainte.Frisca si ciocolata amaruie le punem pe aburi pana se topeste ciocolata(nu trebuie sa fiarba.O dam la racit si o punem in frigider pana a doua zi.O scoatem si o batem cu mixerul pana ce devine crema spumoasa.Facem un sirop din apa,zahar si esenta de rom si il lasam la racit.
Blatul il taiem in trei parti pe orizontala,le insiropam si le umplem cu 3/4 din crema.Imbraci tortul in crema ramasa si il ornam dupa preferinta sau inspiratie
POFTA BUNA!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu