joi, 17 martie 2011

TARTA CU STRUGURI


Ingrediente pentru aluat:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar pudra
1 ou intreg
1 galbenus

Ingrediente pentru crema:
1 litru lapte
4 oua
150 g zahar
100 g faina
2 pliculete zahar vaniliat

Mod de preparare:
Pentru aluat,amesteci untul cu faina,zaharul si ouale.Framanti bine si dai la rece pentru o ora.Scoti apoi aluatul,il intinzi intr-o foaie pe care o asezi in tava speciala de tarta.Ai grija cu aluatul sa intre bine in toate cuburile formei.
Dai din nou la rece pana pregatesti crema

Ca sa prepari crema,amesteci galbenusurile cu zaharul si faina si,in acest amestec,pui putin cate putin lapte clocotit.Amesteci bine si pui totul la foc amestecand continuu sa nus e prinda.Cand crema a devenit groasa,o tragi de pe foc,o lasi putin sa se raceasca si apoi o torni in tava de tarta.
Dai la cuptor pentru 25 25 de minute.Dupa ce s-a racit,o decorezi cu struguri albi si rosii si prune taiate felioare.
Daca vrei peste fructe poti turna o glazura transparenta

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu