vineri, 18 martie 2011

TOCANITA AROMATA

Ingrediente:
500 g carne macra de porc
2 cepe rosii
2 linguri ulei
3 catei de usturoi
300 ml supa de vita
500 ml vin alb sec
1/2 varza murata
1 lingura chimen
2 cartofi
2 foi de dafin
2 linguri pasta de tomate
1 lingurita boia de ardei
sare
piper
smantana

Mod de preparare:
Portionezi carnea,o rumenestei pe toate partile in ulei,adaugi ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit si continui calirea inca 5 minute,amestecand mereu sa nu se prinda.
Adaugi varza tocata,spalata cu apa calda si stoarsa bine,si continui calirea,adaugand din cand in cand,alternativ supa si vin.Potrivesti gustul cu sare si piper,adaugi foile de dafin,chimenul,boiaua de ardei,cartofii taiati cuburi si lasi totul sa fiarba,la foc mic,circa 30 de minute.
La final,adaugi pasta de tomate,lasi 5 minute si opresti focul.Servesti mancarea calda cu mamaliguta si smantana,adaugate direct in farfurie.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu