luni, 14 martie 2011

TORT DIPLOMAT SPECIAL



Ingrediente:
20 piscoturi
5 plicuri de gelatina de cate 5 g
o cana cu zahar
1 litru de frisca vegetala
2 oua
un compot de ananas
100 g stafide
o esenta rom
fructe

Mod de preparare:
Se pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul de gelatina uscata. Se pun ouale, zaharul si cana de lapte sa se fiarba la baie de abur pina aproape de consistenta unei budinci. Se da la rece.
1/2 l frisca rece se bate si se amesteca cu budinca, esenta de rom si stafidele si cu gelatina care s-a lichefiat pe o baie de abur.
O cratita de tort se captuseste cu o folie de plastic si se pun la baza piscoturile astfel sa se formeze un blat, se insiropeaza cu restul de suc din compot si se pun peste ele si bucatile de ananas. Se adauga frisca cu geletina.
Se da la frigider cam o ora si dupa aceea se scoate cu ajutorul foliei din cratita si se pune pe un platou. Se orneaza cu restul de frisca si se pun la alegere fructe, ciocolata, etc. Se mai da la rece un pic.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu