marți, 15 martie 2011

ZACUSCA DE VINETE CU ARDEI



Ingrediente:
1 kg vinete
1 kg rosii
200 g ceapa
50 ml ulei
sare
piper boabe
5-6 ardei capia
usturoi
1 morcov
dafin
verdeata

Mod de preparare:
Vinetele si ardeii se coc,se curata si se toaca marunt.Se curata ceapa,se toaca si se caleste in ulei impreuna cu morcovul ras.Rosiile se oparesc si se curata de pielite si de seminte.Se toaca si se pun peste ceapa calita si se mai lasa pe foc pana se obtine un sos.Se adauga vinetele si ardeii si se lasa la fiert cateva clocote.De sareaza dupa gust.Se asaza apoi compozitia intr-o tava unsa cu ulei,presarandu-se piper boabe si cateva foi de dafin.Se introduce la cuptor pana se rumeneste,se orneaza cu verdeata si se serveste cu usturoi prajit.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu